Fedakar anne 50 yaşından sonra engelli oğlu için ehliyet aldı



Tekirdağ'da yaşayan ve 50 yaşından sonra ehliyet alıp otomobil kullanmaya başlayan anne Şahver Garip, Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan engelli oğlunu kampüse götürüp getiriyor.

- ERGÜN HAKTANIYAN - Tekirdağlı fedakar anne, engelli oğlunu derse götürebilmek için 50 yaşından sonra ehliyet alıp otomobil kullanmaya başladı.

İlkokul mezunu Şahver Garip (57), 10 yıl önce üst üste yaşadığı acılar sonrası hayatın yükünü omuzlarında tek başına taşımaya çalışan fedakar bir anne.

Anne Garip, 2006 yılında 15 yaşındaki oğlunun felç geçirmesi sonrası bedensel engelli olması ve ardından eşini kaybetmesi sonrası kendisine zor gelen pek çok şeyi başarmak zorunda olduğu bir döneme girdi.

Garip, oğlu Aykut'un (26) karda kışta, yağmurda çamurda dışarı çıkarmakta zorlanınca daha önce "süremem" dediği otomobili kullanmak için sürücü kursuna yazıldı ve oğlunun da sınava hazırlıkta yardım etmesiyle 50 yaşında ehliyetini aldı.

Anne Garip şimdi engelli oğlu için aldığı ehliyetiyle ve 6 yıllık sürücülük deneyimiyle oğlunu akademik eğitimini sürdürdüğü kampüse götürüp getirmeye devam ediyor.

Garip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için mucize gelen birçok şeyi hayatla baş başa kalınca oğlu için başardığını söyledi.

Namık Kemal Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan oğlunun başarılarının kendisinin yaşadığı acıları dindirdiğini anlatan Garip, oğlunun bir meslek sahibi olmasını çok istediğini anlattı.

"Ehliyetin yarısı Aykut'un" diyen anne Garip, şunları söyledi:

"Aykut'un vesilesiyle sınavı geçtim. Ehliyeti ve arabayı aldım. O zamana kadar hiç araba kullanmamıştım. Bir yerlere gidebilmek zor oluyordu, araç almak zorunluluk haline gelmişti. Birisinden rica etsek ona zor geliyordu. Bu da beni üzüyordu. 'Kendi aracım olsa hemen alıp götürürdüm' diyordum o dönemlerde. Şimdi Aykut'u araçla okula götürüp getiriyorum. Öğle aralarında da okula gidiyorum, onun ihtiyaçlarını karşılıyorum. İlk zamanlar araç kullanmak biraz zor oluyordu ancak evladım için zorluları aştım, zamanla alıştım ve şimdi rahatlıkla aracı kullanabiliyorum."

- "Annem olmadan asla"

Hayata yeniden tutulmasında ve başarısında annesinin fedakarlıklarının yattığını ifade eden Aykut Garip da "Başarımın yüzde 20'si benimse yüzde 80'i anneme aittir. Annem benim her konuda destekçim, arkadaşım, elim kolum diyebilirim. Okula benimle gelerek ihtiyacımı karşılıyor. Annemin en büyük katkısı her ortamı bana hazırlaması. Annem benim için ehliyet aldı, araç kullanmaya başladı. Yıllardır oturduğumuz evi bile benim için değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Annesinin sabah okula bıraktığını, öğlenleri yemek ihtiyacı için yeniden okula geldiğini ve ders çıkışına kadar beklediğini ifade eden Aykut Garip, sözlerini, "Annem olmasa eğitimime devam edemezdim. O benim eğitim hayatım için zahmete katlanıp ehliyet ve araba aldı ben de onun için derslerime çok iyi çalışıyorum. Şu ana kadar ders notlarım çok iyi anneme ben de notlarımla teşekkür ediyorum." diye tamamladı.

Konular

Dijital kimliği kimler alabilecek?
Hangi pasaport nereden alınır?
Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
Tesk kart nedir?
Suriyeli mülteciye yeni kimlik
Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor