Direksiyon sınavından kaldım ne kadar ücret ödeyeceğim?
2018 Yılı direksiyon sınav ücretleri ne kadar? Direksiyon sınavı telafi eğitimi nedir? Yasal olarak ödenmesi gereken ücret ne kadar? Direksiyon sınavına kaç defa girebilirim?
Direksiyon sınav ücreti MEB'e banka yoluyla ödenmektedir. Fakat direksiyon sınav ücretlerini "genelde" sürücü kursları sizler adına ödeyip daha sonra ödenen ücreti tahsil etmektedir. Direksiyon sınavları için ödenen ücretler yasaldır ve ödemekle yükümlüsünüz. Gördüğümüz kadarıyla sürücü adayları ödenecek ücretlerin ne olduğunu, ne kadar olduğunu bilmiyor. Bu noktada ödeyeceğiniz ücretleri lütfen en baştan konuşunuz.
Direksiyon sınavına ilk defa gireceğim ne kadar ücret ödeyeceğim?
İlk defa direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayının direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 100 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve ilden ile değişmez. Devlet bankalarına ödeme yaparak dekontu sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Tabi ki sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir. Bu nedenle sürücü kursunuzla irtibat halinde olunuz.
Direksiyon sınavından kaldım ne kadar ücret ödeyeceğim?
Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 100 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 100 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor... Akla hemen şu soru geliyor direksiyon telafi ücreti ne kadar? Bu konuya şöyle açıklık getirelim. Sürücü kursları sene başında belirleyip ilan ettikler ücreti MEB'e vermektedir. Kurslar bu ücretleri sizden isteyecektir ve yasal dayanağı bulunmaktadır. Her sürücü kursu farklı fiyat belirlediğinden kimi adayımız ben 200 TL verdim, kimi si 250 TL verdim diyor. İlden ile ve kurstan kursa bu fiyatlar değişebilir. Yani Toplam 200 TL ile 300 TL arası değişen bir ücret talep edilmektedir.
Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 200 TL ile 300 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 100 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti. O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin. Ücretini ödediğiniz direksiyon telafi eğitimini de kurstan talep edin. Toplam 2 ders saatidir.
Direksiyon sınav ücreti 2018'de ne kadar oldu?
2018 yılı direksiyon sınav ücreti 100 TL'dir.
Şehir dışında direksiyon sınavına girebilir miyim?
Ehliyet sınavı ve direksiyon sınavına başka bir şehirde giremezsiniz. Sürücü kursunuz hangi ilçedeyse ancak o ilçede girebilirsiniz. Çünkü yapılan bütün plan ve programlar buna göre yapılmaktadır.
2018 Direksiyon sınav hakkı kaçtır?
Bir sürücü adayının, 4 defa direksiyon sınavına giriş hakkı bulunuyor. 1 defaya mahsus olmak üzere rahatsızlığınız nedeniyle sağlık raporunuzu kullanarak sınava girmezseniz, ilk 4 hakkınıza ek 1 hakkınız daha olur. Bu haklarınızdan başarısız olursanız, 45 gün süre içinde dilekçe ile müracaat ederek, 4 hak daha elde edebilirsiniz. Bunun için direksiyon eğitimlerini ücretini ödeyerek direksiyon eğitimlerini sil baştan almanız gerekecek.
İlk 4 hakkınız sonucunda başarısız olup, 45 gün içinde dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8.defa direksiyon sınavına girip başarısız olursanız "Dosyanız yanar" ehliyet kursuna en baştan yazılmanız gerekir.
Ehliyet ve Direksiyon sınavına kaç defa girebilirim?
Kursa kayıt oldum bütün ücretleri onların ödemesi gerekmiyor mu?
Hayır böyle bir durum yoktur. Kurslara ödediğiniz ücret, direksiyon ve teorik derslerin ücretleridir. Sınav giriş ücretlerinin ödenmesi, telafi eğitimi ödemeleri sizin sorumluluğunuzdadır. Aynı şekilde başarılı olursanız kart ve harç ücretlerinin ödenmesinin sorumluluğu yine kursiyere aittir.
Teorik sınav ücreti ne kadar?
Teorik sınav ücreti 75 TL'dir.
Ehliyet sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?
Sınav ücretleri
- T.C. Halk Bankası
-T.C. Ziraat bankasına ödenebilir.
Dekont üzerinde T.C. No, Ad, Soyad ve sınav adının doğru yazıldığından emin olun. MTSAS takviminden belirtilen ödeme süresi geçmeden ücretlerin ödenmesi gerekmektedir. Daha sonra sürücü kursuna dekontun verilmesi gerekiyor. Kişisel bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz. Zaten sürücü kursları bu işlemleri kendileri yapmaktadır. O yüzden kafanızı bunlarla yormayınız. 10 Şubat 2018 Ehliyet sınavına gireceklere başarılar.
Konular
- Dijital kimliği kimler alabilecek?
- Hangi pasaport nereden alınır?
- Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
- E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
- Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
- Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
- Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
- Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
- Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
- e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
- İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
- Tesk kart nedir?
- Suriyeli mülteciye yeni kimlik
- Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
- Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
- E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
- Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
- Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
- Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
- Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
- Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
- Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
- Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
- Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
- Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
- İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
- Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
- Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
- Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
- Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor