Alkollü Sürücülerin Araçlarına El Konulacak

Danimarka’da 1 Temmuz’dan itibaren altı ayrı konuda yeni yasa maddeleri yürürlüğe giriyor. Yasaya göre, alkollü sürücülerin sadece ehliyetlerine değil, araçlarına da devlet tarafından el konulacak.





Danimarka’da 1 Temmuz’dan itibaren altı ayrı konuda yeni yasanın maddelerinden birine göre, alkollü sürücülerin sadece ehliyetlerine değil, araçlarına da devlet tarafından el konulacak.





Danimarka’da 1 Temmuz tarihinden itibaren altı ayrı konuda yürürlüğe girecek yasalara göre, alkollü araç kullananların araçlarına el konulabilecek, tüm tren istasyonlarında sigara içmek yasak olacak, seyahat edenler için diğer AB ülkelerinden Danimarka’ya telefon etmek daha ucuz olacak, çocuk nafakası





ödemek kolaylaşacak, eğitim yardımı süresi uzatılabilecek.





Hükümet, yeni yasa konusunda halkı uyararak, sıkıntıya düşmemeleri için yasa konusunda detaylı bilgi edinmeleri tavsiyesinde bulundu. Yürürlüğü girecek yasalar içerisinde en çok dikkati, trafikle ilgili olan madde çekti. Ayrıca sigara kullanan tren yolcuları da istasyonlarda sigara içiminin yasaklanmasına tepki göstererek, sigara yasağının abartıldığı görüşünü savundu.





1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek maddelere göre:





* AB ülkelerine seyahat edenler, bundan böyle yüzde 21 ile 28 arasında daha az konuşma parası ödeyecekler. AB ülkelerinde konuşma ücretleri aynı olacağı için Danimarka da buna uyacak ve daha önce yüksek fiyat ödeyen Danimarkalılar bundan böyle ülkelerine telefon etmeleri durumunda dakikası 1.77 kron (0.24 Euro) kendilerinin aranması durumunda 0.46 Kron ödeyecekler. Data kullanımı da yüzde 55 daha ucuzlayarak, her bir MB için 1.87 kron olacak.





* Köpek sahiplerini ilgilendiren maddeye göre, bir köpeğin ısırması ve polisin köpeğin uyutulmasına karar vermesi durumunda, köpek sahibi köpeğinin tehlikeli olmadığını ispatlamak için bilirkişi raporu isteyebilecek. Bir köpek başkasının arazisine defalarca girerse sahibi 2 bin kron para cezası ödeyecek. Bir başkasının köpeği yada kedisini vurmak da yasaklanıyor. Gıda ve Tarım Bakanı Dan Jörgensen, "Bir köpeğin tamamen sahibinin kontrolü altında olması ve başka köpek ve insanlara ısırmaması gerekir. Isırırsa sonucu bellidir. Ancak yeni yasa ile sahibi bilirkişi raporu isteyebilecek. Yani köpek hemen uyutulmayacak" dedi.





* Eğitim süresinde ekonomik yardım alan tüm lise ve üniversite öğrencileri süreyi 12 ay daha uzatabilecekler.





Ancak tek ders eğitimi alanlar eğitim yardımından yararlanamayacaklar.





* İstasyonlarda ve peronlarda sigara içilmesi yasak olacak. Tren Yolları DSB Genel Müdürü Susanne Mörch, yolcuların çoğunluğundan gelen talepler üzerine, istasyonlar ve istasyona ait alanlarda sigara içiminin yasaklanmasından memnuniyet duyduklarını, uzun süredir sigarasız bir tren yolculuğu hayal ettiklerini söyledi.





* 1 Temmuzdan itibaren çocuk nafakası ödeyen zenginlerin de işi kolaylaşacak. Nafaka konusunda çiftler anlaşamazlarsa devlet sorunu çözmeye yardımcı olacak. Nafaka ödeyecek taraf, yılda 470 bin krondan fazla kazanıyorsa ayrılan eş nafakanın ayda 1.750 krondan yüksek olmasını talep edebilecek.





* Alkollü veya içinde uyuşturucu bulunan ilaç alıp araç kullanan sürücüler bundan böyle sadece ehliyeti değil araçlarını da kaybedecekler. Sürücünün kanında 2,0 promil alkol tespit edilmesi durumunda polis araca el koyabilecek. Ayrıca kişi 1,2 promil alkollü olarak son 3 yıl içinde ikinci kez yakalanırsa onun da aracına el konulacak. İktidardaki Sosyal Demokrat Parti Trafik sözcüsü Trine Bramsen, "Sertleştirilen trafik yasalarına rağmen alkollü araç kullananlar var. Yeni yasa ile artık araçları ellerinden alınacak" dedi. (DHA)

Konular

Dijital kimliği kimler alabilecek?
Hangi pasaport nereden alınır?
Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
Tesk kart nedir?
Suriyeli mülteciye yeni kimlik
Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor