Ağustos 2018 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları İNDİR!







Ehliyet sınavı soru ve cevapları ile sonuçları MEB tarafından MTSAS duyuruları bölümünden açıklanacak. Sınavdan hemen sonra öğrencilerin her zaman merak ettiği konular arasında yer alan Ehliyet sınavı soruları ve sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.





Milli eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında değişiklik yaptı. 2018 yılı için hazırladığı 'Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu'na göre, yılda 9 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 6'ya indirildi.





Ağustos 2018 çıkacak ehliyet soruları,Ağustos 2018 ehliyet çıkmış sorular,Ağustos 2018 ehliyet sınav soruları,Ağustos 2018 ehliyet sınavı,Ağustos 2018 ehliyet soruları,Ağustos 2018 ehliyet soruları,Haziran Ayının Ehliyet Sınav Soruları,Haziran Ayı Ehliyet Sınav Soruları...





Ağustos 2018 Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları Açıklandı İndirmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız








Ağustos 2018 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı Tıklayınız








Ağustos 2018 Ehliyet Sınavına Çıkmış Ehliyet Sorularını Çözerek Hazırlanın.Şimdi Geçmiş Yılların Ehliyet Sınav Sorularını İndirmek için Tıklayınız (Ağustos 2018 Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevapları)








2018 Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuz Bilgileri için


Tıklayınız






EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ








Ağustos 2018 sınavını kaçıranlar Ekim 2018 Tarihli Sınava Girebilirler.





* Ehliyet Sınavı / MEB MTSAS Ehliyet Sınav Takvimi


Tüm Detaylar için BURAYA TIKLAYINIZ





Kursiyere ehliyet aldıramayan sürücü kursuna ceza geliyor!





Ehliyet kurslarının direksiyon derslerinde başarı oranı yüzde 55'in altında kalırsa ilgili kurs hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak.





Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), tarafından sürücü kurslarına başarı kriteri getiriliyor. Kursiyerlerine yeterli eğitim verilmediğinin tespit edilmesi halinde kursa, bir sonraki ayı takiben bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmeyecek.





Hürriyet’te yer alan habere göre; kurs tarafından yapılan direksiyon eğitimi dersi ön sınavında başarılı olan ve modül üzerinden onay verilerek milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavına giren kursiyerlerin başarı oranı yüzde 55′in altında kalırsa ilgili kurs hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak. Soruşturma sonunda düzenlenen raporda yeterli eğitim verilmediğinin tespit edilmesi halinde bir sonraki ayı takiben kursa bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmeyecek.





MEB, 5 Aralık 2015 tarihli Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği hükümlerine göre düzenlenen Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi’nde değişikliğe gitti. Bakanlık, Avrupa Birliği’nin (AB) teknik ve mali desteği ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce yürütülen, Sürücü Eğitim ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Projesi’nde, direksiyon sınavını yapan öğretmenlerin eğitimlerine ilişkin çıktıları da yönergeye yansıttı.





Buna göre, “Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu” belgesine sahip olup “Direksiyon Eğitimi Dersi Sınavı Uygulama ve Değerlendirme Komisyonu”nda görev yapan personel, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki özel motorlu taşıt sürücü kurslarının iş ve işlemlerini yürüten birimlerce hizmet içi eğitime alınacak. Bu eğitimin adı “Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu sınav sorumlusu hizmet içi eğitim etkinliği tamamlama programı” olarak belirlendi.





ÖĞRETMENLERE DE EĞİTİM GELİYOR





Hizmet içi eğitimler, 12 ders saati sürecek. Ölçme, değerlendirme ve psiko-motor becerilerinin ele alınmasına 1 saat, trafik mevzuatı ve trafik kurallarına 3 saat, sınav değerlendirme formuna 4 saat ayrıldı. Bakanlığın yeni düzenlemesinde direksiyon sınavını yapan sorumlu öğretmenlere sürücü adayları gibi araç içinde eğitim zorunluluğu da getirildi. Sınav sorumlularının, eğitim programında araç tanıma ve kullanma, sınav uygulama senaryoları konusunda 4 saatlik uygulamalı eğitimlere katılması gerekiyor. Bu eğitimler, kurslardan araç kiralanarak yapılacak.





Sınav sorumlusu öğretmenlerin görevine devam edebilmesi için hizmet içi eğitimden sonra ayrıca yapılacak sınavı geçmeleri gerekecek. Bu sınavı geçemeyen öğretmenler, direksiyon sınavlarında görev alamayacak. Sürücü kursları, bütün sertifika sınıfı programlarında manuel vitesli araç bulunduracak, kursların ikinci aracı otomatik şanzımanlı olabilecek.





TRAFİK ADABI DERSİ GELİYOR!





Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kayıt olan kursiyerlere 1 Ocak 2016 itibarıyla “trafik adabı” dersi verilecek ve teorik sınavda bu dersle ilgili sorular sorulacak. Yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kurslarda çalışanlardan direksiyon eğitimi dersi sınavında görev alan direksiyon dersi usta öğreticilerine sınav ücreti verilmesi hükmü de getirildi. Usta öğreticilerin sınav ücreti, kurslar tarafından karşılanacak.








Aday sürücülerin ehliyeti 3 ihlalde iptal edilecek





Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı olan yönetmeliğin değişmesi nedeniyle sürücü belgelerinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, basın toplantısı düzenleyerek yeni tip sürücü belgelerinin verilmesi ve kullanılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Şube Müdürü Yerebakan, yeni tip sürücü belgelerinin verilmesi, hükümlülükleri, yaş şartları, kullanımı ve geçerlilik süreleriyle ilgili bazı değişikliklikler yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Kanunun yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yeni sürücü belgesi alacak olanlar 2 yıl süreyle aday sürücü olacaklar. Bu kişiler aday oldukları süre içinde, kırmızı ışığı ihlal etmek, hız kurallarına uymamak, dönüş kurallarına riayet etmemek, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken araçları yavaşlatmamak ve bu geçitlerden geçmek üzere olan kişi ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermemek ve emniyet kemeri veya koruyucu başlığı takmamak gibi kuralları 2 yıl içerisinde 3 kez ihlal ederlerse sürücü belgeleri iptal edilir. Ayrıca 0.20 promilin üzerinde alkol alarak araç kullandığı tespit edilen ve almış oldukları ceza puanlarında dolayı sürücü belgesine el konulan aday sürücülerin sürücü belgeleri iptal edilir. Belgeleri iptal edilen bu sürücülerin yeniden belge almak için sürücü kurslarına gitmeleri gerekiyor. Ancak bu kişilerin sürücü kurslarına da gitmeden önce psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel halinini bulunmadığını gösterir belge alması gerekiyor." Yerebakan yönetmelikle birlikte sürücü belgelerine geçerlilik süresi getirildiği; A1, A2, B1, B, BE, F, ve G sınıfı sürücü belgelerinin 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgelerinin de 5 yıl geçerli olduğunu ifade etti.





Yeni Ehliyet Değişimi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?





Ehliyet düzenlemesi sonrası mevcut ehliyetlerin 5 yıl içinde değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için önce telefon veya e-devlet üzerinden randevu almak sonrasında ise ehliyet değişimi için gerekli belgelerle şahsen başvuruda bulunmak gerekli. İşte yeni düzenlemeye göre ehliyet değişimi için gerekli belgeler.





Yeni ehliyet düzenlemesi resmi gazetede yayınlandı. Buna göre artık ehliyetler ömür boyu kullanılamayacak ve belirli sürelerde yenilenmesi gerekecek. H sınıfı olarak bilinen Engelli ehliyetleri ise artık kullanılamayacak. H sınıfı egliyet kullananlar da diğer vatandaşlar gibi 5 yıl içerisinde ehliyetlerini yenilemesi gerekecek.





Yeni yasaya göre, otomobil, motosiklet gibi küçük ehliyetler 10 yıl, otobüs, kamyon gibi büyük ehliyetlerin ise 5 yılda bir değiştirilmesi şartı getirildi. Sürücüler, artık her 10 veya 5 yılda bir sağlık raporu aldıktan sonra ehliyetlerini yenileyebilecekler. Sağlık durumu taşıt sürmeye engel teşkil etmesi durumunda ehliyetler yenilenmeyecek ve ehliyet sahibinin araç kullanması önlenecek. Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, Türkiye'de hali hazırda kullanılan 24 milyonun üzerindeki ehliyetler 1 Ocak 2016'dan itibaren yenilenecek ve sürücülerin ehliyetlerini 15 lira karşılığında değiştirilecekler.





İLK DEFA SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMESİ İŞLEMLERİ





1) Sürücü Belgesi Dosyası


2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği


3) Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası


4) Sürücü Sağlık Raporu


5) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz


6) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)


7) Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan





FARK İŞLEMLERİ(Herhangi bir sınıf sürücü belgesi olanlar)





Sürücü belgesi dosyası hariç, ilk defa sürücü belgesi verilmesi müracaatında istenilen belgeler fark işlemlerinde de istenir.





ZAYİ VE YIPRANMA NEDENİYLE YENİLEME İŞLEMLERİ





1) Dilekçe


2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği


3) Sürücü Sağlık Raporu


4) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)


5) Zayi değilse mevcut sürücü belgesi


6) Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz





TEBDİL İŞLEMLERİ





1) Yabancı sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi


2) Noter veya konsolosluk onaylı Türkçe tercüme


3) Sürücü belgesi dosyası


4) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği


5) Sürücü sağlık raporu,


6) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz


7) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf),


8) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.





ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ





1) Eski sürücü belgesi


2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği


3) Sürücü sağlık raporu


4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz


5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)


6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.


Konular

Dijital kimliği kimler alabilecek?
Hangi pasaport nereden alınır?
Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
Tesk kart nedir?
Suriyeli mülteciye yeni kimlik
Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor