Aralık 2018 Ehliyet Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için Tıkla!
Aralık 2018 Ehliyet Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız
Aralık 2018 Cumartesi Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Aralık 2018 Cumartesi’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu muı?
Aralık 2018 Cumartesi Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklanır Açıklanmaz yukarıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğreniliyor?
Ehliyet sınav sonuçları, her sınav sonrası sınavın yapıldığı tarihten en az 10 gün sonra (http://www.meb.gov.tr) internet adresinden duyuruluyor. Adaylar, bu adresten Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve adaylara tebliğ edecektir.
Ehliyet yazılı sınavında başarılı olabilmek için en az kaç puan almak gerekir?
Ehliyet yazılı sınavında adayların başarılı olabilmesi için her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.
Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?
2018 Yılında her bir sürücü adayı toplamda 4 defa teorik sınava , 4 defa uygulama sınavı(direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir.
Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim ?
Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
Direksiyon sınavına en fazla kaç defa girebilirim?
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Sonuç olarak:
Bir aday 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.
Özel Durumlar (Sağlık Raporu, Afetler, Yakınların Durumu, Spor Musabakaları)
a) Sürücü adayı yatakta tedaviyi gerektirecek bir hastalık nedeniyle sınava giremezse durumunu resmi veya özel sağlık kurumundan alacağı sağlık raporuyla en geç sınavın yapıldığı günün akşamına kadar kurs müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
b) Yangın, deprem ve benzeri tabiî afetler yüzünden veya ana, baba, kardeş gibi yakınlarından birisinin ağır hastalığı veya ölümü yahut spor, müzik, folklor ve benzeri ulusal veya uluslararası düzeyde ülkemizi temsil etme gibi nedenlerle sınavlara giremeyeceklerini gösterir resmî bir makamdan alacakları belgeyi kurs müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
Bu koşullar altında 4 dönem sınav hakkı tamamlandıktan sonra bir defaya mahsus ilgili mazereti olan adaylar sınava girebilirler.
Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, Ehliyet Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazların sonuçların internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle;
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (06500)Teknikokullar - ANKARA adresine yapılabileceği bildirildi.
İtirazların incelenmesi için aday tarafından;
T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi,
Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve
Türkiye Halk Bankası
Küçükesat/ANKARA
Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 10 TL (On TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.
24 milyon ehliyet değişecek! Yeni ehliyetler nasıl olacak?
Ehliyette Avrupa Birliği’ne uyum için değişiklik geliyor. 24 milyon ehliyet değişecek, ehliyetler çipli olacak. Ayrıca 18 sınıfta ehliyet alınacak, sadece otomatik vites kullananlara da ayrı ehliyet verilecek.
Geçen yıl ağustos ayında çıkarılan torba yasada yer alan ve yaklaşık 24 milyon ehliyetin değişmesini, Avrupa Birliği’nin aradığı koşullarda çipli ehliyet verilmesini sağlayan düzenlemeler, yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yer aldı.
Yasa, 1 yıllık aday sürücülüğün koşullarını ve ehliyetlerin değiştirilme sürecine ilişkin hükümler içerdi. Halen ehliyet sahibi olanları yeni koşuların kapsamı dışında tutuluyor. Yönetmelik yasada yer alan yeni hükümlerin nasıl uygulanacağını bütün ayrıntılarıyla düzenleyecek. Yeni ehliyet sisteminde sürücüler her 10 yılda bir belli kontrollerden geçirilerek ehliyetlerini yenileyekler. Ancak yönetmelikten önceki tarihlerde ehliyet sahibi olanlar, kullandıkları ehliyet grubuna bağlı olarak ehliyetlerini sınavsız değiştirebilecekler.
Yönetmelik taslağına göre, Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacak. Yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. Ehliyetler artık süreli olacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Sadece otomatik vites araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere K sınıfı ehliyet verilecek.
Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğünce, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemi hizmete açıldı.
Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.
DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Ünal, yasanın hazırlık aşamalarına katıldıklarını, ancak yönetmelik aşamasında kendilerinden görüş alınmadığını söyledi. Taslağın basına yansıyan bölümünü gördüklerini kaydeden Ünal, “Otomatik vites kullananlara ayrı ehliyet verilmesi gibi bir uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Taslaktaki ehliyet değişimi ve paralar da sıkıntılı” dedi.
Konular
- Dijital kimliği kimler alabilecek?
- Hangi pasaport nereden alınır?
- Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
- E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
- Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
- Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
- Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
- Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
- Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
- e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
- İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
- Tesk kart nedir?
- Suriyeli mülteciye yeni kimlik
- Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
- Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
- E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
- Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
- Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
- Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
- Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
- Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
- Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
- Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
- Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
- Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
- İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
- Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
- Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
- Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
- Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor