Ehliyet Sınavında 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürüyor mu?



Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürür mü? Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.Yani 3 yanlış bir doğruyu götürmüyor.

Ehliyet sınavında kaç soru var?

Ehliyet sınavında toplamda 50 soru bulunmaktadır.

Ehliyet sınavında trafik dersinden kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 27`si trafik dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında ilk yardım bilgisinden kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 13`ü ilk yardım bilgisi dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında motordan kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 10 tanesi araç tekniği (motor) dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç puan almalıyım?

Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için her testten en az 70 puan almalısınız.

Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç soruyu doğru yanıtlamalıyım?

Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için sınavda en az 35 soruyu soruyu doğru cevaplamalısınız.

Ehliyet teori (yazılı) sınavına kaç kez girme hakkı var?

Ehliyet sınavında adaylar, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir.

Ehliyet direksiyon sınavına kaç kez girme hakkı var?

Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.

Ehliyet sınavı yılda kaç kez yapılır?

2015 yılında yılda 9 kez yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavı 2015 yılında arttırılarak yılda 6`ya düşürülmüştür.

Ehliyet sınavlarında soru sayısını 50

12 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında 60 olan soru sayısını 50'ye düşürdü, sınav süresini de 1 saat 15 dakikadan bir saate indirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuzu'nda ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yaptı. Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı 60'a, 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indirilmişti.

Bu yıl 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında değişiklik yapıldı. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 60'tan 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi de 60 dakika olarak yeniden belirlendi.

Ehliyet yazılı sınavları nasıl yapılıyor?

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (Ehliyet) “MTSAS sınav takviminde” belirtilen tarihlerde, saat 11.00’de başlayıp, tek oturum olarak yapılmaktadır. (saat 11.00’ den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmaz). Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 10.30’da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdır. Kimlik belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmaz. Ehliyet yazılı sınav süresi 60 dakikadır. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, fotoğraflı cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır. Bu nedenle adayların sorulara verdiği cevapları fotoğraflı cevap kağıdına işaretlemeleri gerekmektedir.

Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?

Ehliyet Kılavuzunda göre, sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilir. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilirler. Adayların sınavda başarısız olmaları durumunda tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sınava girebilmek için tekrar sınav ücreti yatırılması zorunludur.

Ehliyeti alacaklar ehliyet sınavını geçmek için kaç soru yapmak gerekli?

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi ehliyet sınavlarında soru sayısı ve ehliyet sınavı süresi değişti. Fakat geçme notu değişmedi. Bir diğer konu ehliyet sınavında yanlış doğruyu götürür mü? Ehliyet sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez. Bu yüzden tüm soruları boş bırakmadan işaretleyin.

Ehliyet sınavını başarıyla geçmek için 100 üzerinden 70 puan almanız gerekmektedir. B Grubu ehliyet sınavında İlk Yardım dersi için 13 soru, Trafik dersi için 21 soru ve motor dersi için de 16 soru sorulmaktadır. Geçme notu her ders için ayrı ayrı hesaplanmaktadır. Bu yüzden bende her ders için ayrı ayrı hesaplayacağım.

İlk Yardım Dersi: Bu dersten 13 soru var. 100’ü 13’e böldüğümüzde 7 küsür bir sonuç çıkıyor. 70’i de bu sayıya böldüğümüzde 9 küsür gibi bir sonuç elde ediyoruz. Yani 9’dan fazla soru çözmemiz gerekiyor ki bu da 10 soruya denk gelir. Demek ki ilk yardım dersini geçmek için 10 soru çözmemiz yeterli.

Trafik Bilgisi Dersi: Bu dersten 21 soru var. 100’ü 21’e böldüğümüzde 4 küsür bir sonuç çıkıyor. Yukarıdaki hesaplama ile sonucumuz 15 çıkıyor. Yani Trafik dersinden geçebilmeniz için 15 soru yapmanız yeterli.

Motor Bilgisi Dersi: Bu dersten 16 soru var. Aynı hesaplama yöntemi ile 12 sonucunu buluyoruz. Demek ki motor dersinden geçmek içinde 12 soru çözmemiz yeterli.

Konular