Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!







Pasaport, ehliyet, yeni kimlik alacak vatandaşlara önemli uyarı geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Bugünden itibaren çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden verileceği belirtildi.





İçişleri Bakanlığı da pasaport ve sürücü belgelerinin de 2 Nisan'dan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek olması dolayısıyla kamu spotu hazırladı. "Üçü bir yerde" sloganıyla hazırlanan kamu spotuna göre, yeni düzenlemeyle vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabilecek.








Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için randevu alabilecek.





EHLİYET, PASAPORT VE YENİ KİMLİK BAŞVURUSU





Öte yandan, 503 olan pasaport başvuru noktası 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarılacak.





Geçtiğimiz hafta pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin devir töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Nisan'dan itibaren tüm işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerine başvurulabileceğini dile getirmişti. Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir" demişti.





E-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart ise 2 Nisan 2018 tarihi itibarıyla çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini hatırlatarak, işlemlerde yetersiz altyapı ve iş yükü nedeniyle büyük sorun yaşanacağını savunmuştu.








İSTANBUL VALİSİ'NDEN PASAPORT AÇIKLAMASI





İstanbul Valisi Vasip Şahin, pasaport ve sürücü belgesi gibi işlemlerin, nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilmeye başalamsıyla ilgili, Başakşehir Kaymakamlık binası içinde bulunan Başakşehir Nüfus Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunup basına bilgi verdi.





Vasip Şahin, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:





"Yeni sistemle vatandaşlar işlem sayısı azaltılmış bir şekilde prosedürle taleplerine ulaşmış olacaklar. Burada ortak veriler aynı anda kullanılmış olacak. Vatandaşımızın hizmet anlamındaki memnuniyeti artacaktır. Amaç da buydu zaten. Yine bu geçiş süresince herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ya da yaşandığı takdirde tecrübeleriyle destek vermeleri için kısa bir süre Emniyet'te bu görevi yapan her ilçede bir ehliyet bir pasaport bölümünden ikişer arkadaşımız ilçe nüfus müdürlüklerinde görevlendirilmiştir.





VALİ ŞAHİN'DEN PASAPORT UYARISI





Belirtmem gereken önemli bir şey de pasaportlarla ilgili. Resmi ile hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden temin edilebilecek. Diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden temin edilebilecek. Vatandaşlar bu ayrıma dikkat ederlerse farklı farklı yerlere giderek zaman kaybetmemiş olurlar.








"YOĞUNLUK İLE İLGİLİ KADRO TAKVİYESİ YAPILDI"





Yoğunlukla ilgili nüfus müdürlüklerinde kadro takviyesi yapıldı. İstanbul'a 350 ek personel takviyesi bakanlık tarafından yapıldı. Buna göre altyapı oluşturuldu. Belki ilk günler bir takım yoğunluklar yaşanıyor olsa da bu kısa zamanda normal hale gelecektir.





PASAPORT, YENİ KİMLİK VE SÜRÜCÜ BELGESİ ÜCRETLERİ





Vatandaşların almak için istediği belge konusunda nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Randevu internet üzerinden alınıyor. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerekiyor.

Konular

Dijital kimliği kimler alabilecek?
Hangi pasaport nereden alınır?
Okur yazarlık belgesi ile ehliyet alınır mı?
E devlet üzerinden soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır?
Soyağacı sorguma ne zaman tekrar açılacak?
Soy sorgulama için günlük belirli bir kota olacak
Araç muayenesinden geçmenin püf noktaları
Sıfır otomobil ve kamyonetlerin ilk tescil işlemleri nerede yapılıyor?
Plakadan Ceza Sorgulaması Yapıldığında Hangi Bilgilere Ulaşılabiliyor?
e-Devlet soyağacı uygulamasına bakan, çifte vatandaşlık başvurusunu nasıl yapacak?
İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların lise mezunu olması şart mı?
Tesk kart nedir?
Suriyeli mülteciye yeni kimlik
Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlendi
Kusurları giderilmeyen araç trafikten men edilir mi?
E Devlet araç sefer görev emri sorgulama kimleri kapsıyor?
Yeni ehliyetlerdeki kan grupları hatalı mı?
Direksiyon eğitim sınavında e-tablet dönemine geçildi
Schengen vizesi almak isteyenler için önemli değişiklik
Yeni kimlik ve ehliyetler için personel yetersiz mi?
Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler yeniden Türk vatandaşlığını kazanabiliyor mu?
Türkiye'de en çok kullanılan soyadları açıklandı
Göç idaresi müdürlüğü adresleri tıkla indir
Ehliyet, yeni kimlik ve pasaport alacaklar dikkat!
Kimlik belgesi üzerinden sabıka kayıtları incelenebilir mi?
İnternete ehliyetsiz girilemeyecek mi?
Araçlarda akıllı takip sistemi hangi durumlarda uyarı verecek?
Kimlik ve ehliyet sorgulamasında yeni dönem
Trafik Genel Eğitim Planında Neler Var?
Trafikte makas atanlara büyük ceza geliyor